Videospeler inladen...

Hendrik Bogaert wil maar kandidaat-partijvoorzitter zijn als Hilde Crevits afhaakt

Kamerlid Hendrik Bogaert (CD&V) wacht tot zijn partijgenote Hilde Crevits een beslissing over haar politieke toekomst neemt voor hij zich eventueel kandidaat stelt om Wouter Beke op te volgen als partijvoorzitter. Dat heeft hij gezegd in "De afspraak op vrijdag".

"Ik woon in de provincie West-Vlaanderen. Ik ga niet ten opzichte van Hilde runnen", zegt Bogaert. In mensentaal betekent dat hij niet bereid is om zijn provinciegenote uit te dagen, mocht Hilde Crevits kandidaat zijn om partijvoorzitter te worden. "Het zou verwaand zijn om dat te doen. Ik kan ook op een andere manier bijdragen aan het politieke debat."

Zoiets heeft Bogaert inderdaad eerder deze week gedaan, toen hij met zijn nota naar buiten kwam waarin hij ervoor pleit om CD&V meer naar rechts te willen sturen. "CD&V heeft geen toekomst als centrumpartij. Ze moet kiezen en evolueren naar een centrumrechtse traditionele volkspartij", zei hij toen.

Toch lijkt zijn nota op een manifest van iemand die de partij wil leiden. "Ik had mij voorgenomen om daarover te zwijgen en te wachten op wat Hilde doet", zegt Hendrik Bogaert. Hilde Crevits wordt al enkele maanden genoemd als opvolgster van Wouter Beke, maar wordt ook genoemd als kandidaat voor een ministerpost in de Vlaamse regering. Zelf heeft ze nog niet in haar kaarten laten kijken.

Meest gelezen