Boom van 20 meter valt op geparkeerde auto's in Gent

Aan het Citadelpark in Gent is een grote es van zo'n 20 meter hoog, en met een diameter van 80 cm op vier geparkeerde wagens gevallen. De auto's liepen veel schade op. Er vielen geen gewonden.

De enorme boom viel op vier wagens die geparkeerd stonden in de Familie Van Rysselberghedreef in Gent. Die straat ligt tussen het MSK (Museum voor Schone Kunsten) en het SMAK (Stedelijk Museum voor Actuele Kunst). Joeri Van Cauwenberghe, hoofdcontroleur van de groendienst van de Stad Gent: "We wisten dat de boom al erg rot was, en hij stond op de planning om te rooien. Jammer genoeg heeft hij ons in snelheid gepakt".

Opruimen van een grote boom

De brandweer heeft de groendienst gevraagd om de boom op te ruimen, zelf kunnen zij dat niet doen:"Zij hebben zelf niet het grote materiaal om een stam met zo een dikke diameter op te kuisen."

Joeri Van Cauwenberghe:"We zijn nu de stam aan het verzagen, de kraanwagen komt later om de grote delen weg te nemen. De volledige kruin wordt ook nog verhakseld. De bomen die ernaast stonden en die ook licht beschadigd zijn door de val van de boom, gaan we opkuisen zodat er geen takken meer op de baan liggen."

Veel schade

"Er zijn vier geparkeerde wagens enorm beschadigd. De verzekering zal daar voor moeten tussenkomen, zij zullen daar zeker voor vergoed worden."

De groendienst is druk bezig om de weg zo snel mogelijk vrij te maken.

Meest gelezen