Videospeler inladen...

Corruptie-onderzoek tegen Didier Reynders stopgezet wegens gebrek aan bewijs

Het parket heeft het onderzoek wegens corruptie en witwaspraktijken tegen vicepremier Didier Reynders (MR) stopgezet wegens gebrek aan bewijs. Dat heeft zijn advocaat bevestigd aan VRT NWS. 

Het onderzoek was gestart na verklaringen van een ex-agent van de Staatsveiligheid. Die beschuldigde Reynders van corruptie en witwassen. De man verwees onder meer naar de bouw van de Belgische ambassade in Congo, het huurcontract voor de hoofdzetel van de federale politie, omkoping door wapenhandelaars en omkoping door een Congolese verkiezingskandidaat.

Het ging om een vooronderzoek, een voorbereidend onderzoek dat door het parket zelf wordt gevoerd. Dat is nu dus stopgezet omdat er geen bewijzen zijn gevonden.

Reynders ontkende de beschuldigingen. "Ik ontken alle mogelijke beschuldigingen en ik heb nooit smeergeld ontvangen", zei hij eerder deze maand. Zijn woordvoerder had het over een beschadigingsoperatie.

Didier Reynders is door de regering voorgedragen als Europees Commissaris. Volgende woensdag heeft hij daarvoor een hoorzitting in het Europees Parlement.

Meest gelezen