AP

Extra festivaldag van Werchter Boutique met Billie Eilish op zondag 19 juli

Volgende zomer speelt de Amerikaanse zangeres Billie Eilish een concert op de weide van Werchter. Speciaal voor haar komt er een extra editie van Werchter Boutique op 19 juli. Eilish is dan kort op tournee in Europa. "Dat haar toerperiode niet matcht met onze andere festivals, mocht een passage niet in de weg staan", zegt organisator Herman Schueremans. 

“Billie Eilish is een wereldster. Ze begeestert haar fans, intrigeert muziekliefhebbers. Ze is bijzonder getalenteerd, popster voor nieuwe tijden. Headlinen op een Werchterpodium, dat kan ze", zegt Schueremans. 

"Het eenmalige Werchter Boutique pop-up wordt een volwaardige festivaldag. De verdere line-up is in de maak", verzekert Schueremans. 

De 17-jarige Billie Eilish bracht in maart dit jaar haar debuutalbum "When we all fall asleep, where do we go" uit en dat schoot meteen naar de hoogste plek in hitlijsten. Niet verwonderlijk, want de ep "Don't smile at me" die in augustus 2017 aan het album vooraf ging, werd intussen al meer dan twee miljard keer gestreamd. Ook live staat ze er. In februari 2018 stond Eilish voor het eerst in ons land in een uitverkochte Orangerie van de Botanique in Brussel. Een jaar later pakte ze La Madeleine in. Deze zomer werd ze op Pukkelpop op het laatste moment gekatapulteerd naar het hoofdpodium, waar ze een indrukwekkend optreden gaf. Op 19 juli volgend jaar is ook de weide van Werchter aan de beurt. Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 4 oktober om 9 uur. Een ticket kost 89 euro. 

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift staat een maand eerder, op 20 juni volgend jaar, op Werchter Boutique. Ook voor die festivaldag worden nog namen toegevoegd aan de affiche. 

Meest gelezen