Luisteraars "Culture club" roepen graffitikunstwerk uit Roeselare uit tot beste street art

Het straatkunstwerk van de Britse kunstenaar David Walker op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt in Roeselare is door de luisteraars van "Culture club" op Radio 1 verkozen tot "Strafste street art van Vlaanderen en Brussel". "Dit komt vrij onverwacht, want België heeft heel wat fantastische street art", reageert de kunstenaar op Radio 1.

Een graffitikunstwerk van de Briste kunstenaar David Walker is door de luisteraars van "Culture club" op Radio 1 uitgeroepen tot beste street art in Vlaanderen en Brussel. "Wanneer het op straatkunstwerken aankomt, zijn Belgen vrij verwend. Jullie hebben heel wat fantastische street art, dus mijn overwinning komt wel wat onverwacht", vertelt Walker in "Culture club".

Luisteraars van het programma op Radio 1 konden de hele maand september hun favoriete streetartkunstwerk doorsturen naar "Culture club". Het werk van David Walker in Roeselare was een overduidelijke publiekslieveling en werd uiteindelijk bekroond met de titel "Strafste street art van Vlaanderen en Brussel".

De gevel toont het gezicht van een vrouw, een veelvoorkomend thema binnen het werk van Walker. "Toen ik begon met kunst te maken was het vrouwelijke portret voor mij een maatstaf van goede schilderkunst. Meestal gaat het om vrouwen die ik al ontmoet heb, en baseer ik me op een foto die ik of mijn vrouw gemaakt heeft."

Het beeld koos de kunstenaar op het laatste nippertje. "Oorspronkelijk koos ik voor een andere foto, maar die werd omgewisseld voor een beeld dat beter bij de omgeving paste."

Opmerkelijk is dat de ogen van de vrouw gesloten zijn. "Ik ben compleet blind aan mijn rechteroog, waardoor ik evenveel portretten van mensen met gesloten ogen en mensen met open ogen wil schilderen."

Meest gelezen