Ook Voeren krijgt zes aparte vuilniszakken

Limburg.net gaat voortaan in Voeren niet alleen huisvuil en PMD aan huis ophalen, maar ook groen- en keukenafval, textiel en gemengd plastic. Alles wordt in aparte zakken opgehaald met één wagen. Die manier van ophalen wordt al enkele jaren succesvol uitgetest in Lommel en in delen van Tongeren en Oudsbergen.

"Dit systeem van ophalen is het modernste dat er op dit moment bestaat in Limburg", zegt burgemeester Huub Broers (N-VA) van Voeren. "Het gaat een enorme vooruitgang zijn. Het systeem is heel duidelijk. Zo zullen de Voerenaars niet meer moeten zoeken naar een textielcontainer."

6 vuilniszakken

Het Optimo-systeem van Limburg.net met aparte zakken voor huisvuil, PMD, groen- en keukenafval, plastic en textiel wordt al enkele jaren uitgetest in Lommel. Later zijn er ook delen van Tongeren en Oudsbergen bijgekomen. "En met succes", zegt Kris Somers van Limburg.net. "Mensen sorteren er zeer goed en er zijn minder vrachtwagens op de weg. Daardoor daalt ook onze CO2-uitstoot."

Heel Limburg?

Limburg.net wil Optimo nu uitbreiden naar heel Limburg. "We gaan daar binnenkort over praten met de verschillende gemeenten", gaat Somers verder. "We gaan dan alle cijfers bekend maken, ook de kostprijs. En ik hoop toch dat heel veel gemeenten willen meegaan in dit verhaal." 

Meest gelezen