2019 Getty Images

Thomas Cook heeft dringend vijf miljoen euro nodig om doorstart niet in gevaar te brengen

Thomas Cook Retail België, de vennootschap van de touroperator die een doorstart wil maken, heeft tegen maandag 5 miljoen euro nodig om de 500 werknemers aan het werk te houden. Dat is vrijdagnamiddag gezegd op een bijzondere ondernemingsraad.

De Gentse ondernemingsrechtbank verklaarde woensdag drie vennootschappen van Thomas Cook failliet: Thomas Cook België, Thomas Cook Retail en Thomas Cook Financial Services.

Voor de vierde vennootschap Thomas Cook Retail België wordt waarschijnlijk begin volgende week een WCO-aanvraag (wet op continuïteit van ondernemingen, het vroegere gerechtelijk akkoord) ingediend, in de hoop op een doorstart. Die vennootschap is met 501 medewerkers verantwoordelijk voor de Neckermann-winkels en Thomas Cook-shops.

Op de bijzondere ondernemingsraad bleek dat zaterdag en zondag het weekend van de waarheid worden, zegt Els De Coster van de liberale vakbond ACLVB na afloop. "Er is geld nodig. Om de mensen aan de slag te houden en het plan kansen te geven op voorbestaan. Meneer Dekeyser (de CEO van Thomas Cook Retail België, nvdr.) zei dat we vijf miljoen euro nodig hebben om de 500 werknemers aan het werk te houden."

Meest gelezen