Zet u schrap voor drie weekends met lange files op de E313 bij Ranst

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat in de drie volgende weekends in beide richtingen het wegdek op de E313 bij Ranst vernieuwen. Reken dus maar op stevige files. Alles begint vanavond om 21 uur.

Het wegdek op de E313 bij Ranst ligt er slecht bij. Door de vele vrachtwagens op deze weg zitten er bijvoorbeeld diepe sporen in het asfalt. 

Dit weekend gaat de snelweg in de rijrichting van Antwerpen op de schop. De werfzone ligt tussen het knooppunt Ranst (met de E34) en de afrit naar het parkeerterrein van Ranst. Overdag zijn er voor het verkeer vanuit Hasselt op de E313 twee rijstroken open. Het verkeer dat van de E34 vanuit Turnhout komt, heeft maar één rijstrook en moet over een korte afstand invoegen. Dat wordt dus een flessenhals van jewelste. Zaterdagmiddag en zondagavond kunnen de vertragingen voor automobilisten oplopen tot een half uur en méér.

Lees verder onder de afbeelding

(c) AWV

Later op de avond en ’s nachts gaat al het verkeer over één rijstrook. Ook dan moet u dus met files rekening houden.

(c) AWV

Maandagochtend voor de spits zal de snelweg weer helemaal open zijn.

In het weekend van 4 tot en met 6 oktober wordt dit scenario herhaald. In het derde en laatste weekend van 11 tot en met 13 oktober pakt AWV het wegdek richting Hasselt aan. Dan is de E313 bij Ranst helemaal dicht en moet iedereen de E34 naar Turnhout op. In Zoersel kan u dan de N14 naar Massenhoven volgen.  

Meest gelezen