Videospeler inladen...

Trotse Hilde Crevits op huwelijk van zoon: "Vandaag wil ik genieten, morgen ben ik weer beschikbaar"

In het stadhuis van Torhout heeft Hilde Crevits (CD&V) vanochtend het burgerlijke huwelijk van haar zoon Bram bijgewoond. De onderhandelingen voor het vormen van een nieuwe Vlaamse regering zijn nog niet afgerond, maar dat is vandaag bewust even geen prioriteit voor Crevits.

Voor aanvang van de ceremonie in het stadhuis maakte de ontslagnemend minister van Onderwijs een ontspannen indruk. Hilde Crevits verklaarde apetrots te zijn op haar zoon Bram en haar aanstaande schoondochter Eveline.

Familie en vrienden poseerden ook gewillig voor de aanwezige pers. Over politiek wilde Crevits het zaterdag niét hebben. "Vandaag wil ik gewoon genieten, geen politiek. Vanaf morgen ben ik weer helemaal beschikbaar voor de onderhandelingen." Na de plechtigheid ging de familie in alle rust lunchen. Volgend jaar vindt het kerkelijke huwelijk plaats, met een groot feest.

"We hadden de plechtigheid intiem willen houden, maar dat is grandioos mislukt", liet Crevits aan de Krant van West-Vlaanderen weten. "Maar geen probleem: goed nieuws mag aan de grote klok gehangen worden."

Crevits praat niet vaak over haar kinderen, maar in het Radio 2-programma "De rotonde" vertelde ze twee jaar geleden wel over de moeilijke beproevingen die haar enige zoon doorstond: bij Bram werd lymfeklierkanker vastgesteld.

Een donderslag bij heldere hemel. Hij was toen 24 jaar. De minister ging vaak met haar zoon mee als hij naar het ziekenhuis moest voor chemo. De behandeling sloeg aan en Bram werd datzelfde jaar nog genezen verklaard.  

"Ik heb ontdekt hoe fantastisch een gezin is. Hoe aangenaam het is als je mekaar hebt, om mekaar te steunen. Je neemt meer tijd, meer tijd dan vroeger, om te genieten van elkaar en van elkaars gezelschap", aldus Crevits over die intense periode.  

Als vervoersmiddel werd een huifkar gekozen.

Meest gelezen