2014 Getty Images

Derde Spider-Manfilm komt er toch, met Tom Holland in de hoofdrol

Filmmaatschappijen Sony Pictures en Marvel Studios gaan nu toch samen een derde Spider-Manfilm uitbrengen. De twee bedrijven zijn tot een akkoord gekomen om verder samen te werken. De rol van Spider-Man in de film zal opnieuw vertolkt worden door Tom Holland. 

In augustus hingen er donkere wolken boven de samenwerking tussen Sony Pictures en Marvel Studios, dat een onderdeel is van Disney. Sony heeft de rechten op de figuur van Spider-Man in handen, terwijl Marvel Studios de rechten op de andere actiehelden uit het Marvel universum bezit. Dat gaat om superhelden als de Hulk en Iron Man.

Door de samenwerking kon Spider-Man opduiken in superheldenfilms als "Avengers" en "Captain America". Maar er kwamen de afgelopen twee jaar ook twee zeer succesvolle Spider-Manfilms uit de samenwerking voort. Zowel "Spider-Man: homecoming" als "Spider-Man: far from home" deden het heel goed aan de kassa.

Door een geschil over de verdeling van de centen tussen Sony en Disney, zag Kevin Feige van Marvel Studios het deze zomer niet zitten om de volgende Spider-Manfilms nog te produceren. 

Gisteren maakte Feige bekend dat hij toch de derde Spider-Manfilm voor zijn rekening zal nemen. Sony en Disney hebben een nieuw akkoord bereikt. Dit betekent dat Spider-Man ook zijn rol zal kunnen blijven opnemen naast de andere Marvelhelden.

Tom Holland is alvast heel enthousiast dat hij opnieuw in de huid van Spider-Man mag kruipen. Hij deelde volgend filmpje op zijn Instagramaccount. Het is een fragment uit "The wolf of Wall Street" waarin Leonardo DiCaprio schreeuwt: "Ik ga nog niet weg! De show gaat door!"

Bekijk hier het filmpje "Spider-Man krijgt toch vervolg bij Marvel" op ons Instagramkanaal nws.nws.nws:

Meest gelezen