Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Eerstelijnszone Zuid-Oost-Limburg organiseert vaccinatiemomenten tegen mazelen

De eerstelijnszone Zuid-Oost Limburg (ELZ ZOLim) organiseert in december twee grootschalige vaccinatiemomenten tegen het mazelenvirus. Dat schrijft Het Belang van Limburg en het bericht wordt bevestigd door Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. 

Mensen die geboren zijn tussen 1970 en 1985 vormen de doelgroep. "Het is een initiatief van de eerstelijnszone zelf. Wij juichen dergelijk initiatief alleen maar toe. De vaccinatie is gratis", vertelt Joris Moonens.

De vaccinatiemomenten zijn op 7 en 14 december gepland. Binnenkort krijgen ongeveer 17.500 inwoners van Bilzen, Riemst, Hoeselt, Tongeren, Voeren en Herstappe een uitnodiging in de bus. Iedereen die vermoedt dat hij of zij als kind niet tweemaal is ingeënt krijgt het advies zich in te schrijven en naar het vaccinatiemoment te komen. De mensen kunnen ook bij hun eigen huisarts terecht.

"Het is zeker nuttig voor de beoogde doelgroep om de vaccinatiestatus te laten nakijken. Niet iedereen heeft in de zeventiger en tachtiger jaren als kind de twee vaccins gekregen", voegt Joris Moonens eraan toe. Het dodelijke mazelenvirus rukt wereldwijd op. In België werden de eerste zeven maanden van dit jaar 361 nieuwe gevallen genoteerd en dat is vijf keer meer dan in 2018.

Meest gelezen