James Hetfield laat zich opnieuw behandelen voor zijn verslaving, Metallica stelt tournee uit

Metallica stelt zijn tournee in Australië en Nieuw-Zeeland uit. De Amerikaanse metalband laat weten dat frontman James Hetfield (56) vecht tegen zijn oude demonen. Hetfield heeft zich opnieuw laten opnemen voor zijn verslavingsproblemen. Metallica staat er ook op om alle gekochte tickets terug te betalen.

Bandleden Lars Ulrich, Kirk Hammett en Robert Trujillo maakten het nieuws via Twitter bekend. "Jullie weten wellicht dat kameraad James al jaren met verslavingsproblemen worstelt. Hij moet nu helaas opnieuw een behandeling ondergaan om aan zijn herstel te werken”, klinkt het. De tournee Down Under liep van 17 oktober tot 2 november.

Hetfield stapte in 2001 al eens een afkickkliniek binnen om zijn alcoholgebruik onder controle te krijgen. Zijn gevecht was ook te zien in de documentaire "Some kind of monster".

In een interview in "The Joe Rogan experience" (zie hieronder) in 2016 legde de gitarist openhartig uit dat angst zijn grote drijfveer was om af te kicken. "Mijn gezin verliezen, dat joeg me het meeste schrik aan. Dat was de bodem die ik bereikt had. Mijn vrouw zette me het huis uit, ik woonde in mijn eentje ergens. Ik wilde dat niet."

Hetfield wilde niet dat zijn gezin - met twee dochters en een zoon - uit elkaar viel zoals hij dat had meegemaakt. Hetfields vader verliet hem, zijn moeder stierf en hij moest bij zijn broer wonen. De frontman slaagde erin af te kicken. Daarbij was communicatie cruciaal, volgens hem. "Ik ben al 15 jaar nuchter", gaf hij in datzelfde interview nog mee.

Metallica werd opgericht in 1981 en is bekend van hits als "Enter sandman", "One" en "master of puppets".

Meest gelezen