Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Canadese parachutist overleeft sprong Kilimanjaro niet

In het Afrikaanse land Tanzania heeft een Canadese avonturier zijn sprong van de Kilimanjaro niet overleefd. De Kilimanjaro is de hoogste berg in Afrika. De man probeerde van op de top als basejumper te springen, maar zijn parachute weigerde dienst. 

De Canadese man klom naar de top van de Kilimanjaro, op net geen 6.000 meter hoogte. Van daar probeerde hij als eerste naar beneden te springen, in één van de kraters. Maar dat mislukte dus. Om een nog onduidelijke reden bleef de parachute van de man toe, en verongelukte hij. De parachutist was 51 jaar. Er wordt nog onderzocht wat er precies is misgegaan.

De Canadees zou de eerste zijn die een parachutesprong van op die hoogte van de Kilimanjaro zou maken. Vier jaar geleden slaagde een Russische basejumper er in om van de berg te springen, maar hij deed dat van op een plek 500 meter van de top. Zijn poging lukte wel. 

Meest gelezen