Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Duizenden Fransen schuiven aan in de regen voor laatste groet aan oud-president Jacques Chirac

Voor het Hôtel des Invalides in Parijs staan duizenden mensen in de regen te wachten om afscheid te nemen van de eerder deze week overleden oud-president Jacques Chirac. In de ingang van de Saint-Louis-des-Invalideskerk staat de kist van Chirac, bedekt door de Franse vlag. Aan een muur hangt een groot portret van de oud-president en rond de kist staan Franse en Europese vlaggen opgesteld.

Eerder vandaag werd de kist met een konvooi van bij het huis van Chirac naar les Invalides gebracht. Daar werd om 14 uur een interreligieuze plechtigheid gehouden om hem te herdenken. De ceremonie werd ook bijgewoond door familieden zoals dochter Claude en kleinzoon Martin. Zijn weduwe Bernadette was er niet bij.

Volgens een AFP-journalist is de wachtrij honderden meters lang. Het rouwregister in het Franse presidentieel paleis is van donderdag tot zaterdagavond al zowat 5.000 keer getekend.

Bekijk hieronder beelden van de aanschuivende massa voor Hôtel des Invalides:

Videospeler inladen...

De oud-president stierf donderdag op 86-jarige leeftijd. Morgen is een dag van nationale rouw in Frankrijk. Om 12 uur vindt er een dienst plaats in de Parijse Saint-Sulpicekerk. Verschillende buitenlandse staatshoofden en regeringsleiders, onder wie ook aftredend premier Charles Michel (MR), maken er hun opwachting.

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Video onder: de lange politieke carrière van Jacques Chirac in beeld

Videospeler inladen...

Meest gelezen