AFP or licensors

Rellen in Grieks vluchtelingenkamp nadat bij brand minstens twee doden waren gevallen

In het vluchtelingenkamp van Moria, op het Griekse eiland Lesbos, zijn rellen uitgebroken na een brand, waarbij minstens twee mensen om het leven kwamen.

Volgens getuigen brak er brand uit in verschillende containers waarin vluchtelingen wonen. De bewoners van het kamp belden de brandweer, die pas na 20 minuten arriveerde. "We zijn kwaad geworden", aldus een bewoner, die spreekt van drie dodelijke slachtoffers.

In een persmededeling van de politie staat dat de rellen uitbraken na twee branden, eentje binnen en eentje buiten het kamp, over een periode van 20 minuten. Twee mensen kwamen om het leven, een vrouw en een kind. Er doen geruchten over nog meer slachtoffers. 

Politieagenten werden met militaire vliegtuigen vanuit Athene naar het kamp gebracht. Ter plaatse gebruikten de ordediensten traangas om de relschoppers uit elkaar te drijven.

In het kamp verblijven ongeveer 13.000 mensen, terwijl er slechts accommodatie is voor 3.000 mensen.

Vandaag leven zowat 70.000 migranten in Griekenland, voornamelijk Syrische vluchtelingen, die via Turkije naar Europa zijn getrokken. Turkije heeft, in het kader van een akkoord met de Europese Unie, inspanningen geleverd om de toestroom van vluchtelingen naar Griekenland te verminderen, maar in de afgelopen maanden is het aantal weer toegenomen.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen