Verlaten boerderij in Doel brandt helemaal uit, vuur is allicht aangestoken

In het polderdorp Doel in de provincie Oost-Vlaanderen is een leegstaande boerderij aan de Oostlangeweg uitgebrand. Omdat het vuur pas laat werd opgemerkt, kon de brandweer niet veel meer doen. Het vuur is wellicht aangestoken.

In Doel hebben vandalen nog maar eens brand gesticht. Deze keer in een leegstaande boerderij aan de Oostlangeweg. De brand werd pas laat opgemerkt. Daardoor werd de brandweer ook laattijdig opgeroepen en kon ze niet veel meer doen om het gebouw te redden. De hoeve brandde volledig uit.

Kwaad opzet

Het gaat zo goed als zeker om kwaad opzet want het erf is al een tijdje niet meer bewoond. De elektriciteit is er afgesneden. De boerderij is een van de weinige leegstaande woningen die nog niet dichtgemaakt zijn. Daardoor konden de brandstichters zich makkelijk toegang verschaffen.

Overlast

De overlast in Doel is duidelijk afgenomen, sinds er maatregelen zijn getroffen tegen de criminaliteit in het centrum van het polderdorp. Maar het lijkt er op dat jongeren met slechte bedoelingen zich nu verzamelen net buiten het dorp. Van de daders van deze brandstichting ontbreekt elk spoor.

Meest gelezen