Videospeler inladen...

Hilde Crevits (CD&V): "Heb mee geschreven aan akkoord, óók over onderwijs. Die maatregelen uitvoeren zou ik graag doen"

Ontslagnemend minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V), tevens onderhandelaar voor haar partij, lijkt voor het eerst aan te sturen op een verlengd verblijf in de Vlaamse regering. Dat zou betekenen dat ze het voorzitterschap van haar partij aan zich voorbij laat gaan.

Nu de inhoud van het Vlaamse regeerakkoord rond is, kan het gespeculeer over de politieke toekomst van een aantal kopstukken beginnen. Eén van die kopstukken is Hilde Crevits, wier naam de voorbije maanden wel vaker genoemd is als opvolger van partijvoorzitter Wouter Beke. Tot nu toe heeft Crevits niet in haar kaarten laten kijken, maar in "Het Journaal lijkt ze voor het eest een tip van de sluier op te lichten.

"Ik heb mijn job als minister van Onderwijs graag gedaan", zegt Crevits. "Ik heb ook de eer gehad mee te schrijven aan het regeerakkoord, ook aan de rubriek onderwijs. Als je mij vraagt of ik dat zie zitten om die maatregelen uit te voeren, dan is het antwoord 'ja'."

Over een eventuele kandidatuur als partijvoorzitter is ze veel minder duidelijk. "Daarover zal binnenkort beslist worden. Maar het is echt belangrijk dat je je niet laat afleiden als je aan het onderhandelen bent voor een regering." 

"Over mijn persoonlijke toekomst zal heel binnenkort duidelijkheid komen", hult Hilde Crevits zich in de mist. Morgenavond heeft CD&V een ledencongres over het Vlaamse regeerakkoord. Het is de bedoeling dat de CD&V-ministers dan worden aangeduid.

Meest gelezen