KPN trekt aanstelling Dominique Leroy als topvrouw in: "Onzekerheid rond Leroy is niet in belang van KPN"

Gewezen Proximus-topvrouw Dominique Leroy gaat dan toch niet aan de slag bij het Nederlandse telecombedrijf KPN. Dat meldt KPN in een persbericht. Als reden geeft het bedrijf de onzekerheid rond haar persoon, omdat er momenteel in ons land een onderzoek loopt naar Leroy. Ze deed net voor haar vertrek bij Proximus haar aandelen van de hand.

Leroy kondigde begin deze maand haar vertrek bij Proximus aan om naar de Nederlandse sectorgenoot KPN te gaan. Meteen bleek dat ze een maand eerder een pakket aandelen van Proximus had verkocht. Een pakket ter waarde van zowat 285.000 euro. De beurswaakhond  FSMA was meteen een onderzoek gestart om na te gaan of hier sprake is van handel met voorkennis. Of ze bijvoorbeeld al wist dat ze Proximus zou verlaten.

Leroy zelf ontkent de handel met voorkennis. Op het moment van de verkoop had ze naar eigen zeggen nog niet beslist dat ze naar KPN zou gaan. Naast het onderzoek van de beurswaakhond is ook een gerechtelijk onderzoek geopend. Als ze schuldig wordt bevonden, kan ze straffen tot vier jaar cel krijgen. Die onderzoeken kunnen nog lang aanslepen. Hoelang is niet duidelijk.

Dit was een moeilijke beslissing, gezien het mooie palmares van mevrouw Leroy als bestuurder

Het is vooral de onzekerheid rond de duur van die onderzoeken naar Leroy die de beslissing van KPN bepaald heeft. "Die onzekerheid is niet in het belang van KPN of zijn aandeelhouders", klinkt het in een mededeling. "Daarom hebben we beslist om de geplande aanstelling als CEO te schrappen."

"Dit was een moeilijke beslissing, gezien het mooie palmares van mevrouw Leroy als bestuurder", zegt Duco Sickinghe, voorzitter van de raad van bestuur in de mededeling. "We wensen haar het allerbeste toe."

Bekijk hier de toelichting van onze financiële expert Michaël Van Droogenbroeck in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen