De politie voor de school en het winkelcentrum waar de aanval plaatsvond.
Lehtikuva

Minstens 1 dode en 10 gewonden bij aanval op school in Finland

In Finland is een dode gevallen bij een steekpartij op een school voor beroepsonderwijs. De dader, mogelijk zelf een student, viel een leerkracht en enkele leerlingen aan met een zwaard. De politie heeft de dader opgepakt, over een mogelijk motief voor de aanval is nog niets bekend. Eén slachtoffer overleed ter plaatse, twee mensen raakten zwaargewond, acht anderen lichtgewond. Het incident deed zich voor in de stad Kuopio, in het centrum van Finland.

De aanvaller is de Savo vakschool binnengedrongen met een zwaard en mogelijks ook met een vuurwapen. Daarop is hij een klas binnengelopen en heeft hij een leerkracht en enkele klasgenoten aangevallen. Er brak paniek uit onder de studenten en sommigen van hen begonnen stoelen naar de aanvaller te gooien die de school probeerde te ontvluchten.

Toen de politie arriveerde, zijn er enkele schoten gelost waarbij minstens één agent gewond geraakte. Na het tumult heeft de politie de verdachte kunnen inrekenen die zwaargewond geraakte bij het vuurgevecht. Bij de aanval zouden minstens één dode en tien gewonden zijn gevallen, van wie er twee ernstig aan toe zijn. Het motief van de dader is nog niet bekend. Een getuige verklaarde aan de Finse krant Iltalehti dat de man een Finse student was aan de school. 

De Savo vakschool bevindt zich in een winkelcentrum in het dorp Kuopio, in het centrum van Finland.

Meest gelezen