Ook laatste onderdeel van Thomas Cook België failliet

De ondernemingsrechtbank van Gent heeft het faillissement van Thomas Cook Retail België uitgesproken. 501 mensen verliezen hun job.

Thomas Cook Retail België, dat onder meer de winkels van Neckermann en Thomas Cook uitbaat, had tegen gisteren 5 miljoen euro nodig om een doorstart te kunnen maken. Dat geld zou onder meer dienen om de lonen van de medewerkers voor de komende maanden te kunnen betalen. Alleen op manier kon Thomas Cook een geloofwaardig plan voorleggen aan de ondernemingsrechtbank om bescherming te vragen tegen de schuldeisers. 

Maar dat geld werd niet gevonden. Daarop beslist de directie om de boeken neer te leggen. Vanmorgen heeft de ondernemingsrechtbank van Gent het faillissement van Thomas Cook Retail België uitgesproken. 501 mensen verliezen hun job, alle 91 reisbureaus van Thomas Cook en Neckermann zijn dicht. Het is nu aan de curatoren om met geïnteresseerde investeerders te praten. Dan zal duidelijk worden of die enkele stukken van het bedrijf willen overnemen.

Vorige week gingen ook drie andere vennootschappen van de Belgische poot van Thomas Cook failliet. Daarbij gingen 75 banen verloren.

Meest gelezen