Personeel koekjesfabriek Mondelez nog te emotioneel om te werken (en directie gaat akkoord)

Bij koekjesfabriek Mondelez in Herentals is na de avondploeg ook de nacht- en de ochtendploeg niet aan het werk gegaan. Ze zijn nog te emotioneel door de beslissing van de directie om 200 van de 1.000 banen te schrappen. Ze mogen daarom thuis even bekomen.

"Een staking is het zeker niet", zegt ACV-afgevaardigde Jeffrey Goossens. "De motivatie om opnieuw aan de slag te gaan was weg, en daarom hebben we de directie gevraagd of het personeel nog even thuis mocht bekomen in afwachting van ons gesprek straks."

Gisteren kondigde de directie aan dat Mondelez zich voortaan wil concentreren op haar belangrijkste productielijnen, en dat het drie koekjeslijnen gaat sluiten, waaronder de bekende Cha-Cha en een deel van de Tuc-koekjes. Daardoor wil het 200 van de 1.000 banen schrappen. Nieuws dat hard aankwam bij het personeel. 

Rond de middag zitten de afgevaardigden van ACV, ABVV en ACLVB opnieuw samen met de directie van Mondelez. "Voor ons is het belangrijk dat er zoveel mogelijk jobs bewaard blijven. Als dat niet zou gaan, vragen we goed omkaderde maatregelen voor wie toch zijn job zou verliezen."

Meest gelezen