Alexander Dumarey

Podcast De Tijdschijf: Imke Courtois duikt in haar platenkast en selecteert deze drie nummers die over hier en nu gaan

Vrolijke meid, dachten we toen we Imke Courtois uitnodigden voor De Tijdschijf. Maar weet je wat haar eerste onderwerp is als ze haar tijdbeeld aankaart? Eenzaamheid. 

En de voormalige topsportster, en huidig voetbalanaliste en gezondheidsexperte komt wel vaker verrassend uit de hoek, bijvoorbeeld als ze vertelt over ons onderwijs: ze vindt dat te soft voor de studenten. In deze Tijdschijf hoor je een flapuit-met-diepgang. 

Luister hier naar aflevering drie van De Tijdschijf

Luister ook naar deze podcast op:

Ik stap het hotel binnen, mee met de rest. Heel af en toe draai ik me om en zou ik graag teruggaan, maar mijn benen blijven meestappen. 

Imke Courtois over eenzaamheid

Videospeler inladen...

De playlist

Hier hoor je de volledige nummers van Imkes playlist. In de podcast zelf hoor je fragmenten die zij van commentaar voorziet.

Mijn gezelschap - Kommilfoo. Eenzaamheid plakt aan je lijf, je kan ze niet dumpen zoals een andere partner. Ja, Imke Courtois voelt zich soms eenzaam. En haar slimme telefoon is daar niet bepaald een remedie tegen. 

Hotel California - The Eagles. Ook claustrofobie is Imke niet vreemd. Een hotel waar je altijd kan uitchecken, maar waar je nooit meer buiten kan. Ware horror. Zie de quote hierboven....

Another Brick in the Wall - Pink Floyd. Imke Courtois weet wel iets van onderwijs, ze stond er zelf in. En ze vindt het te soft voor de studenten.

Volgende week

Komende woensdag hebben we regisseur Jan Eelen in De Tijdschijf, de man achter Callboys, De Ideale Wereld, De Ronde, en nog véél meer kijkplezier.

Meest gelezen