Jasper Jacobs

Treinverkeer in Gent verstoord door slecht weer: korte stroomstoring leidt tot enige hinder

Het treinverkeer in de omgeving van Gent werd verstoord door de slechte weersomstandigheden. Dat meldt de NMBS op Twitter. Volgens Infrabel heeft de stroomstoring een vijftal minuten geduurd, waardoor twee treinen zijn afgeschaft. Het treinverkeer is intussen weer opgestart. 

Omstreeks 7.30 uur was er een blikseminslag in de buurt van het station van Gent-Sint-Pieters. De stroom werd daardoor voor een vijftal minuten onderbroken. Een tweetal treinen werden afgeschaft maar intussen is het treinverkeer opnieuw opgestart. Treinen richting Antwerpen en Deinze en Kortrijk rijden mogelijk met wat vertraging, omdat de seinen op die lijnen gestoord zijn. Volgens Infrabel zou het treinverkeer het komende uur opnieuw normaal moeten kunnen rijden. 

De Lijn

Ook bij De Lijn was er sprake van een storing bij het tramverkeer in Gent, maar dat is intussen opgelost. Er zijn wel nog enkele vertragingen, maar die zijn eerder te wijten aan de hevige regenval en de drukke ochtendspits. 

Voor wie met de wagen op de baan gaat, waarschuwt de politie voor wateroverlast in heel Vlaanderen. Pas uw snelheid aan.

Relatief weinig ongevallen op de openbare weg

Rond het klaverblad in Lummen ontstond- er deze ochtend een grote file door het regenweer. Twee auto’s zijn daar op hun kop beland. Een gelijkaardig ongeval deed zich voor in Veurne, net voor de afrit van de E40. Een auto slipte hier door het gladde wegdek tegen een andere. Er vielen gelukkig geen gewonden.

Enkele wegen werden deze ochtend ook overstroomd. Het kruispunt  van de Kontichsesteenweg in Aartselaar kwam zo blank te staan. Een defect voortuig op de rijbaan van Kontich naar Antwerpen zorgde bovendien voor nog hinder op de weg . Bestuurders moesten daardoor aanschuiven vanaf Boom.

Overstroming Kruispunt A12 Aartselaar

Overstromingsgevaar blijft voorlopig wel uitgesloten. Volgens Katrien Smets, woordvoerder van de Vlaamse milieumaatschappij hebben de sluizen nog voldoende reserve. 

Meest gelezen