PVDA: "We kennen wel de kleur van de burgemeesterssjerp, maar niet wat regering tegen armoede gaat doen"

De armoedecijfers blijven donkerrood, en dat is zorgwekkend." Jos D'Haese, fractieleider van de radicaal-linkse PVDA in het Vlaams parlement, is niet te spreken over het regeerakkoord van de nieuwe Vlaamse regering. 

Volgens D'Haese heeft de nieuwe regering niet goed geluisterd naar het signaal van de kiezer op 26 mei. Want dat, zo zegt hij, ging naar links. "Het ging over het asociaal besparingsbeleid, over hogere pensioenen, lagere facturen en betere lonen."

D'Haese vindt er naar eigen zeggen veel te weinig van terug in het regeerakkoord, en geeft het voorbeeld van de kinderarmoede. "In welke wereld leven die mensen eigenlijk? 150.000 kinderen leven in armoede, en we weten niet hoe deze regering dat wil aanpakken. We kennen nu wel de kleur van de burgemeesterssjerpen, maar niet wat de regering aan armoede gaat doen. Die cijfers blijven donkerrood en dat baart me zorgen."

Dat Jambon al zei dat hij de definitie van armoede wil aanpassen - niet langer gebaseerd op inkomen - vindt D'Haese ronduit fout. "De armoedecijfers stijgen al tien jaar, en nu willen ze de definitie van armoede aanpassen, zo zei Jambon in "Terzake". De armoede is op tien jaar tijd verdubbeld en nu gaat men met de cijfers sjoemelen in plaats van een oplossing uit te werken."  

Meest gelezen