Al een tiental tips over dood van wolvin Naya

Het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen kreeg al een tiental tips binnen, over de dood van wolvin Naya. Ze werden doorgespeeld naar de Natuurinspectie van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Bij de Vogelbescherming krijgen ze vooral steunbetuigingen binnen.

Het Natuurhulpcentrum, dierenrechtenorganisatie Animal Rights en de Vogelbescherming hebben samen 20.000 euro vrij gemaakt voor een gouden tip die leidt naar de persoon die wolvin Naya heeft gedood. "We hebben een tiental tips binnen gekregen", vertelt Sil Janssen. "Soms waren ze summier, soms waren ze concreter. We geven alles door aan de Natuurinspectie. Maar het leeft duidelijk bij de mensen."

Burgerlijke partij

Ook bij de Vogelbescherming Vlaanderen krijgen ze veel steunbetuigingen. "Veel mensen vinden dat iedereen zich burgerlijke partij zou moeten stellen in de zaak", vertelt voorzitter Paul Van Daele. "Als vereniging doen we dat, maar voor privé-personen ligt dat natuurlijk moeilijker."

Handhaving

"Veel zaken blijven onbestraft", gaat Van Daele verder. "In 2010 waren er bij ANB 45 mensen bezig met handhaving. Nu zijn dat er nog maar 34 en veel van die mensen zitten ziek thuis. Ze zijn ook erg gefrustreerd. Ik vind dat er op dat vlak meer initiatief nodig is vanuit de overheid."

Meest gelezen