Een vliegtuig van het type B-17 zoals dat nu is neergestort op de luchthaven van Bradley.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

B-17-bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog stort neer in noordoosten van de VS: zeker 5 doden

In Connecticut in het noordoosten van de Verenigde Staten is een bommenwerper van het type B-17 "Flying Fortress" neergestort. Er zijn zeker vijf doden gevallen. De luchthaven van Bradley nabij Hartford, een van de drukste in New England, is gesloten.

Vanochtend is een oude B-17 kort na het opstijgen van de internationale luchthaven Bradley in Connecticut neergestort. Volgens de luchthavenautoriteiten waren er 13 mensen aan boord en zijn er zeker vijf doden gevallen.

De luchthaven van Bradley -een van de drukste in de regio- is kort daarop gesloten. Het is niet duidelijk hoe lang dat het geval zal zijn.

Het vliegtuig dat nu is neergestort, was in 1987 ook al eens gecrasht nabij Pittsburgh. Dat zou toen te wijten geweest zijn aan een fout van de piloot. Het vliegtuig is nadien gerestaureerd en kon opnieuw vliegen. 

Nabij de luchthaven is een museum voor oude vliegtuigen gevestigd. De B-17 -ook bekend als "Vliegend Fort"- was een van de belangrijkste Amerikaanse bommenwerpers tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Meest gelezen