Extra "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" vanavond om 22.30 uur online op vrtnws.be en vrtnu.be

Jawel, er is eindelijk een Vlaams regeerakkoord en een Vlaamse regering. Wie is er beter geplaatst om beide van dichterbij te analyseren dan Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert? Aan tafel bij Wetstraatjournalist Ivan De Vadder zullen beide heren bespreken wat voor Vlaanderen een stap vooruit en achteruit is. Opmerkelijk: het programma is om 22.30 uur enkel digitaal te bekijken op vrtnws.be en vrtnu.be, en wordt om 0.30 uur op Canvas uitgezonden.

Ze zijn terug van nooit weggeweest: Wetstraatwatchers Rik Van Cauwelaert en Walter Zinzen. In de aanloop naar de verkiezingen bespraken ze elke dag aan tafel bij Ivan De Vadder de opmerkelijkste gebeurtenissen en uitspraken van de campagne. Nu er een Vlaams regeerakkoord is en bekend is wie de ministers zullen worden, hebben we de journalist van De Tijd en de voormalige journalist van VRT NWS gevraagd dat eenmalig opnieuw te doen voor de nieuwssite en -app vrtnws.be en het digitale kijkplatform vrtnu.be. 

Stipt om 22.30 uur zullen beide heren klaarzitten om te analyseren wat er juist in het regeerakkoord staat over de Vlaamse economie en werkgelegenheid, onderwijs, de zorgsector, klimaatplannen en andere onderwerpen, hoe dat verschilt van het regeerakkoord aan de andere kant van de taalgrens en hoe de federale regering nu gevormd kan worden.

Eerst online

Het programma is om 22.30 uur digitaal te bekijken. Dat kan op de nieuwssite en -app van vrtnws.be. In de app op je smartphone zal het programma onderin een blauwe balk verschijnen die je open kunt klikken. Wie dat wil kan via onze app ook een melding krijgen wanneer het programma begint. Daarvoor moet je op het icoontje van instellingen rechtsboven klikken en vervolgens aanvinken dat je meldingen van 'Belangrijk NWS' wilt ontvangen. Meer info over hoe je de app van VRT NWS kunt downloaden en gebruiken vind je hier. Je kunt vanavond "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" ook bekijken via vrtnu.be. Ook het digitale kijkplatform van de openbare omroep heeft een app voor smartphones en tablets. Meer info daarover vind je hier. Canvas zendt het programma na middernacht uit, om 0.30 uur.

Meest gelezen