Klok en infobord van station Gent-Sint-Pieters nog altijd kapot na blikseminslag

De torenklok en het informatiebord in de inkomhal van het Sint-Pietersstation in Gent zijn nog altijd kapot na de zware blikseminslag van dinsdag. De schade is groter dan gedacht.

Het was dinsdagmorgen rond 7.30 uur dat de bliksem insloeg in de buurt van het station van Gent-Sint-Pieters. De stroom werd daardoor voor een vijftal minuten onderbroken, en een tweetal treinen werd afgeschaft. 

Treinen richting Antwerpen en Deinze en Kortrijk reden met wat vertraging, omdat de seinen op die lijnen gestoord waren. Maar ook de torenklok buiten en het elektronische informatiebord in de inkomhal van het station moesten eraan geloven. 

Veel schade

De schade aan de torenklok en het infobord is groot. Verschillende netwerken en draden zijn doorgebrand door de zware blikseminslag. En daardoor werken de klok en het infobord niet meer. De NMBS probeert nu zo snel mogelijk wisselstukken te vinden. Voor de treinreizigers is het wel verwarrend. Daarom staat er nu een groot bord om de pendelaars te waarschuwen. 

Meest gelezen