Leuven start campagne om overlast tegen te gaan

Nu de studenten weer in Leuven zijn, stijgt het inwonersaantal van de stad met de helft. En zo ook de overlast. De stad Leuven wil daar wat aan doen en start daarom met een sensibiliseringscampagne om de overlast bij het uitgaan te beperken.

Het stadsbestuur lanceert samen met de universiteit, de hogescholen en de studentenkoepel LOKO een campagne tegen overlast door de studenten. Het is belangrijk dat ze respect hebben voor de andere bewoners van de stad.

Naast de klassieke posters met slogans zoals "Stop uw gekwaak voordat ik ontwaak" heeft de stad kaarten gemaakt om studenten beter te laten communiceren met hun buren. Schepen van Studentenzaken, Thomas Van Oppens: "Vanuit de stad voorzien we kaarten die ervoor kunnen zorgen dat de student kan communiceren met z'n buur dat hij bijvoorbeeld een feestje gaat organiseren. En wie hij kan contacteren mocht er overlast zijn. Maar anderzijds ook dat de buurtbewoner feedback kan geven op de student wanneer er overlast was en hoe hij die ervaren heeft. En daar kan de student een volgende keer dan rekening mee houden."

GAS-boete of alternatieve straf

Wie toch voor overlast zorgt, riskeert een GAS-boete of moet een alternatieve straf volgen zoals een cursus over de schadelijke effecten van alcohol.

Meest gelezen