(archieffoto)
AP Images

Noord-Korea vuurt opnieuw raketten af richting Japanse Zee

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un blijft de landen in de regio provoceren. Vanuit de havenstad Wonsan lanceerde Noord-Korea opnieuw twee raketten, richting de Japanse zee. De Japanse premier Shinzo Abe veroordeelt de rakettentest scherp. 

De twee raketten raakten niet aan land. Ze kwamen terecht in de Japanse Zee, in de zogenoemde "exclusieve economische zone" van Japan. Dat meldden zowel Japanse als Zuid-Koreaanse regeringsbronnen. Het Noord-Koreaanse leger lanceerde de raketten van op een basis in de havenstad Wonsan.

Buurland Zuid-Korea liet al weten dat het de toestand nauwgezet in de gaten houdt. De Japanse premier Shinzo Abe (foto) was scherper. Hij veroordeelde de rakettentest ten stelligste en zei dat de test ingaat tegen de resoluties van de Verenigde Naties.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un kondigde vannacht ook aan dat er zaterdag besprekingen zullen gehouden worden met de Amerikaanse regering over kernenergie. Dat zou het diplomatieke proces acht maanden na het mislukken van de top in Hanoi nieuw leven in moeten blazen. Kim ontmoette in Hanoi, in Vietnam, toen de Amerikaanse president Trump (foto). 

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen