PLAN B #3: Waarom boezemt het  regeerakkoord van de nieuwe Vlaamse regering de Franstaligen angst in?

In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Alain Gerlache (in het Nederlands) over Wallonië en Brussel.

 

In de derde aflevering van Plan B legt Alain Gerlache (RTBF) uit hoe het Vlaamse regeerakkoord ontvangen is in Franstalig België. Naast het leedvermaak bij sommige waarnemers (omdat de Vlaamse regering als laatste van de drie gewesten klaar is), valt vooral de ophef op rond de toon van het akkoord. Volgens veel Franstalige waarnemers heeft Vlaams Belang aan dit akkoord meegeschreven. En dat boezemt angst in.

Gerlache legt uit hoe dit akkoord de laatste hoop van sommigen heeft ingeslagen om ooit terug te kunnen keren naar dat unitaire België.

Meest gelezen