Reese Witherspoon 'TikTokt' voor het eerst, met de hulp van haar tienerzoon

Een van de populairste videoapps bij tieners en jongeren is momenteel ongetwijfeld TikTok waar korte, eigengemaakte muziekvideo’s kunnen gedeeld worden. De video’s duren maximaal 15 seconden. Er kunnen allerlei effecten aan hetgeen gefilmd wordt toegevoegd worden om het geheel spectaculairder te maken. Reese Witherspoon is intussen geen tiener of jongere meer, toch vond ook de 43-jarige actrice van onder meer "Big little lies" dat ze mee moest met haar tijd. En dus vroeg ze haar 15-jarige zoon Deacon om hulp. Die deed dat zoals een puber betaamt: koel en afstandelijk. Het filmpje werd intussen miljoenen keren bekeken op diverse sociale media.

"The making of" van Witherspoons eerste TikTokvideo deelde de actrice met haar fans op Instagram. In het filmpje is te zien dat ze eerst haar zoon om uitleg vraagt over de app: "Voor al die moeders die nu kijken, wat is TikTok?" Vervolgens waagt ze zich aan een aantal bekende en minder bekende dansbewegingen. Die kunnen Deacon, zoon uit de relatie van Witherspoon met acteur Ryan Phillippe, niet altijd even goed bekoren en lokken zelfs de reactie "Dit is beschamend" uit. Uiteindelijk vindt Witherspoon toch dat ze de nagel op de kop geslagen heeft.

Over de naam van haar TikTokaccount zijn moeder en zoon het duidelijk niet eens.  "Reese Tik", "Reese Tok" en "Reese to the Tik to the Tok" kunnen op geen bijval rekenen bij zoonlief Deacon. En dus wordt het gewoon @officialreesetiktok

Niet alleen kreeg Withersoon intussen massaal veel 'likes' voor haar filmpje op TikTok – momenteel al meer dan 146.000 -, diverse beroemdheden staken haar ook een hart onder de riem met de mededeling dat ze goed bezig was. Onder hen waren Jessica Chastain ("Zero dark thirty", "The Martian"), ex-Spice Girl Victoria Beckham, Selma Blair ("Cruel Intentions", "The fog") en Jenna Bush, dochter van ex-VS-president George W. Bush. Celebritywebsite People concludeerde alvast: "Witherspoon is 'a cool mum'."

Mocht u zich afvragen waar Witherspoon uiteindelijk haar inspiratie gehaald heeft, dan heeft u wellicht nooit deze enorm populaire TikTokvideo gezien die van kat Ed, ook mede dankzij de hulp van Twitter, enkele maanden geleden een heuse internetster maakte:

Meest gelezen