Videospeler inladen...

Familie slachtoffer seriemoordenaar reageert opgelucht: "Ik wil hem recht in de ogen kijken en elk detail horen" 

Stephaan Du Lion, de verdachte in de moorddossiers van Ariane Mazijn en Eve Poppe, heeft gisteren bij de onderzoeksrechter in Antwerpen twee andere moorden uit de jaren negentig bekend. Daarnaast bekende hij ook de moord op Poppe. Pascale Poppe, de halfzus van de vermoorde Eve, reageert opgelucht op het nieuws: "Mijn voorgevoel is uitgekomen".

De bal ging aan het rollen toen Stephaan Du Lion in oktober 2018 werd opgepakt als verdachte voor de moord op Ariane Mazijn uit 1992. De ruitenwasser uit Deurne kon aan de moord gelinkt worden via zijn DNA. Toen hij veroordeeld was voor een poging tot diefstal moest hij namelijk DNA afstaan aan de databank van veroordeelden. Begin september kon hij dan op dezelfde manier gelinkt worden aan de moord op Eve Poppe, maar hier wou hij geen bekentenissen over doen. Volgens de halfzus van Eve Poppe volstond één haartje om de cold cases te heropenen.  

Gisteren kwam het onderzoek in een stroomversnelling toen Du Lion spontaan twee nieuwe moorden bekende. Ook die dateren uit de jaren negentig. Het zou gaan om de moorden op Lutgarda Bogaerts en Maria Van den Reeck. Daarnaast heeft Du Lion ook nog de moord op Eve Poppe bekend. Opvallend is dat de man alle vier zijn slachtoffers heeft gewurgd. 

Lees verder onder de foto.

Eve Poppe (38)

Eve Poppe werd verkracht en gewurgd in 1997. De 38-jarige vrouw werd teruggevonden in de slaapkamer van haar appartement aan de Argentiniëlaan in Antwerpen. Ze had ook verschillende messteken in de borststreek. 

We zijn enorm blij dat alles uitgekomen is
Pascale Poppe

Bij Pascale Poppe, de halfzus van Eve, komt het nieuws hard binnen. "Gisterenavond is het allemaal doorgedrongen. Alle emoties jagen door mijn lichaam, " zegt Poppe. Maar de nieuwe bekentenissen komen niet als een totale verrassing. "Mijn voorgevoel is uitgekomen", aldus Poppe. De jaren na de moord waren voor de familie zeer slopend: "Je hoopt op een mirakel maar andere kant denk je dat het te lang duurt om nog opgelost te raken. We zijn enorm blij dat alles is uitgekomen." 

Poppe hoopt nu op een confrontatie met de dader: "Ik wil hem recht in de ogen kijken en elk detail horen." 

Ik wil hem recht in de ogen kijken en elk detail horen

Pascale Poppe

Ariane Mazijn (30)

In oktober 2018 werd Stephaan Du Lion aangehouden voor de moord op Ariane Mazijn. Zij werd in 1992 dood teruggevonden in haar appartement op de Mechelsesteenweg in Antwerpen. De dertigjarige vrouw werd gewurgd met het snoer van de zonnebank en had ook verschillende snij- en steekwonden. 

Volgens advocaat Walter Damen komt het nieuws hard aan voor de familie: "Ze hebben 27 jaar moeten wachten om te weten wie de dader is. De familie dacht dat het moordonderzoek eindelijk afgerond kon worden, maar nu komen er dus nog drie extra moorden bij en dat is misschien nog maar het begin." 

De familie dacht dat het moordonderzoek eindelijk afgerond kon worden, maar nu komen er dus nog drie extra moorden bij en dat is misschien nog maar het begin
Walter Damen

Lutgarda Bogaerts (28)

De moord op Lutgarda Bogaerts werd gisteren door Du Lion bekend. De vrouw verdween in 1993 na een fietstocht langs het Albertkanaal. Twee dagen later werd haar lichaam gevonden in Oelegem, een deelgemeente van Ranst, langs het kanaal. Du Lion zou de vrouw gewurgd hebben met een snelbinder. Ze werd ook verkracht.   

Maria Van den Reeck (46)

De tweede moord die spontaan door Du Lion werd bekend dateerde uit 1994. Maria Van den Reeck werd verkracht en gewurgd in haar appartement in Borgerhout. 

Meest gelezen