1,6 miljoen euro uit Europees fonds voor ontslagen Carrefour-medewerkers

De Europese Commissie wil 1,6 miljoen euro vrijmaken om 400 ontslagen werknemers van Carrefour België aan een nieuwe baan te helpen. Dat laat Europees Commissaris Marianne Thyssen weten. Het geld is in de eerste plaats bedoeld voor Waalse ex-werknemers, omdat zij minder mogelijkheden hebben om werk te vinden.

De Belgische overheid heeft bij de Europese Unie aangeklopt om financiële steun te krijgen voor de 1.019 werknemers die ontslagen zijn bij supermarktketen Carrefour in ons land.

In een reactie stelt de Europese Commissie, de Europese regering zeg maar, nu voor om 1,6 miljoen euro ter beschikking te stellen om 400 getroffen werknemers weer aan de slag te krijgen. De Europese Raad en het Europees Parlement moeten wel nog instemmen met de steunmaatregel.

Online concurrentie

De ontslagen bij Carrefour België werden begin vorig jaar aangekondigd. Aanvankelijk werden ruim 1.200 ontslagen aangekondigd. Na onderhandelingen werd dat teruggebracht naar een 1.000-tal.

De supermarktketen zag zich genoodzaakt om te herstructureren als gevolg van de toenemende concurrentie van buitenlandse webshops. Om zulke schokken als gevolg van de globalisering op te vangen, heeft Europa een Globalisatiefonds en daar zal het budget van 1,6 miljoen euro dus uit komen.

Meest gelezen