Videospeler inladen...

Nederlandse politie pakt verdachte op voor moord op advocaat

In Nederland heeft de politie gisteravond een verdachte aangehouden die mogelijk betrokken was bij de moord op advocaat Derk Wiersum, vorige maand. Derk Wiersum was de advocaat van een spijtoptant in het liquidatieproces tegen de zogenoemde mocromaffia.

De verdachte zit in een cellencomplex waar hij alleen contact met een advocaat mag hebben. Volgens de Nederlandse omroep NOS gaat het over een man. De politie geeft voorlopig geen verdere details over zijn identiteit. Volgens de krant De Telegraaf is het nog niet duidelijk of het al dan niet de eigenlijke dader is.

Vorige week werd duidelijk dat de dader er waarschijnlijk vandoor was gegaan in een witte bestelauto. Die bestelauto is nu gevonden: een Opel Combo waarvan de nummerplaten waren vervalst. De politie sluit nieuwe aanhoudingen niet uit. 

Vorige maand werd Derk Wiersum bij zijn huis in Amsterdam doodgeschoten. Hij was de advocaat van spijtoptant Nabil B. in de Marengo-strafzaak tegen de voortvluchtige topcrimineel Ridouan Taghi. Die wordt ervan verdacht achter een reeks liquidaties en pogingen daartoe te zitten. Hij wordt ook in verband gebracht met de moord op Wiersum. Tegen Taghi is een Europees opsporingsbevel uitgevaardigd.

De moord op Derk Wiersum stuurde een schokgolf door Nederland. Minister van Justitie Ferd Grapperhaus had het over "een aanslag tegen de rechtsstaat".

Meest gelezen