foto iha.fr

Duurste gebouw ooit op de Champs-Elysées verkocht: 613 miljoen euro

Het Noorse Staatsfonds Norges bank heeft 613 miljoen euro neergeteld aan verzekeraar Groupama voor een goed zichtbaar hoekpand aan de Champs-Elysées. Dat is 13 miljoen meer dan een stulp waar nu de Apple-store zit. Sportkledingwinkel Nike gaat de zogenoemde trofeelocatie  huren. Er komt een winkel van 4.300 vierkante meter. Gigantisch duur. Maar het kan nog altijd een beetje meer.  

Lange tijd was Fifth Avenue in New York de duurste straat ter wereld voor commercieel vastgoed. Twee jaar geleden nam Causeway Bay in Hongkong die eerste plaats over. Op 3 staat New Bond street in Londen, op 4 Parijs en op 5 de Via Monte Napoleone in Milaan.  

mstyslav-chernov.com

Hongkong, hoe lang nog?

Hongkong komt al weken in het nieuws met rellen en protesten tegen de Chinese invloed. Maar de Chinezen komen blijkbaar graag winkelen in de vroegere Britse kroonkolonie. De huur van een ruime boetiek met een brede uitnodigende etalage op de Causeway Bay bedraagt 26.000 euro per vierkante meter per jaar, 10 keer zo duur als de meest exclusieve winkel bij ons.  Onze top drie met huurprijzen rond de 2000 euro per vierkante meter per jaar bestaat uit de Antwerpse Meir, de Brusselse Louisalaan en de Veldstraat in Gent. 

Boetieks in de steden houden goed stand in deze tijd van online winkelen. Er komen altijd maar nieuwe merken bij die hun smoel willen laten zien. En de klassiekers als H&M, Zara en New Yorker willen hun vlaggeschepen in de steden niet zomaar opgeven. Kleine filialen in steden met minder dan 50.000 inwoners sluiten wel. Wie niet genoeg geld heeft, kan nog altijd Monopoly spelen. Is ook leuk. 

Meest gelezen