Jacques Vermeire en Luc Verschueren over hun reünie: "We zijn áltijd goede vrienden gebleven"

Na bijna 25 jaar staan Jacques Vermeire en Luc Verschueren opnieuw samen op de planken in de zaalshow "Van 7 tot 77". Ze vertelden in "De Madammen" hoe ze toeleven naar de première van de show morgen.

In de zaalshow kruipt Jacques Vermeire opnieuw in de huid van hilarische typetjes, terwijl Luc Verschueren de rol van aangever op zich neemt. De reünie komt er nadat Ruben Van Gucht had besloten ermee te stoppen, waardoor Jacques op zoek moest naar een nieuwe aangever. 

"Ik heb Luc gebeld, heel nederig op mijn knieën heb ik hem gebeld", vertelt Jacques. "Ik heb niet meteen ja gezegd, we hebben er eerst enkele uren over gesproken. We hebben uitgepraat wat er in het verleden fout is gelopen", gaat Luc verder. 

Over de zogezegde vete tussen de twee zijn beiden ook formeel. "Er wordt altijd geschreven dat we in vijandschap hebben geleefd, maar dat is nooit geweest. We hebben niet altijd samengewerkt, maar we zijn wel goede vrienden gebleven", zegt Jacques. "Het is zoals broers en zussen in een familie, soms ga je een tijdje niet met elkaar om, maar dan kom je terug bij elkaar en vallen alle stukken terug in elkaar", vult Luc aan.

Altijd goede vrienden gebleven

Morgen gaat de show in première in Berlaar. "We hebben veel gerepeteerd, zelfs aan de sketches van vroeger. Het is zeker niet zo vanzelfsprekend om na zoveel jaar opnieuw samen op het podium te staan. Een vijfde van de show is oud, 'vintage' materiaal, maar al de rest is nieuw materiaal."

Ze beleven de optredens ook helemaal anders dan vroeger, het plezier gaat voorop. "Vroeger was ik zo moe voor een optreden, ik lag tot tien minuten voor de show in slaap. We hadden zo'n druk ritme, Luc had zijn job op de radio, ik had F.C. De Kampioenen. Maar nu niet meer, we maken er een gezellig avondje uit van, we zijn twee gepensioneerde oude mensen", besluit Jacques al lachend.

Zo ging het er vroeger aan toe

Bekijk hier een fragment uit de zaalshow van Jacques Vermeire en Luc Verschueren die in 1993 uitgezonden werd op VRT-televisie. Jacques Vermeire speelt het typetje Jeanke Devisscher.

Videospeler inladen...

Meest gelezen