Koppel aangehouden na mensonterende behandeling: zestiger moest maanden buiten slapen en eten

In Deurne zou een zestiger verschillende maanden buiten op een terras hebben moeten slapen. Hij zou zich ook buiten hebben moeten wassen en eten. Dat meldt het Antwerpse parket. De man woonde in bij een Noord-Macedonische familie, die misbruik zou hebben gemaakt van zijn kwetsbare toestand. Het koppel is ondertussen aangehouden. 

Een Antwerpse wijkagent ontving in augustus een melding over een oudere man die al verschillende maanden buiten op een terras zou slapen op een adres in Deurne.  Er werd ook gemeld dat de zestiger zich buiten moest wassen en eten. Dat bevestigt het Antwerpse parket.

De politie kon vaststellen dat een Noord-Macedonische familie de man uitbuitte en misbruik maakte van zijn kwetsbare toestand. Verder onderzoek bracht aan het licht dat de man al zeker tien jaar "financieel gepluimd" werd. Volgens onze informatie kwam de man jaren geleden in contact met de familie en bood aan om hen te helpen. Daardoor raakte hij zijn eigen woning kwijt. Hij moest dan noodgedwongen zijn intrek nemen bij de familie. 

Mensenhandel

Op dit moment loopt er een onderzoek naar mensenhandel, misbruik van zwakke toestand van personen en mensonterende behandeling. In oktober vond een huiszoeking plaats en werden drie leden van de familie opgepakt. Het koppel is ondertussen aangehouden door de onderzoeksrechter. Ze verschijnen vrijdag voor de raadkamer. De dochter is vrijgelaten onder voorwaarden.

In samenspraak met parket Antwerpen en vzw Payoke werd het slachtoffer ondergebracht op een veilige plaats.

Meest gelezen