Videospeler inladen...

Ophef over filmpje van haven­arbeiders in Antwerpen die onderschepte cocaïne proeven: "Dit is een slechte grap"

In een filmpje dat VRT NWS in handen kreeg, is te zien hoe havenarbeiders van de haven van Antwerpen een onderschepte lading met drugs openen en van de drugs proeven. Volgens werkgeversorganisatie CEPA werden de betrokken personen gisteren al aangesproken. De vondst werd door de arbeiders gemeld aan de politie en in beslag genomen. Het filmpje zou gemaakt zijn in afwachting van de politie.

In het filmpje is te zien hoe verschillende havenarbeiders rond een lading drugs in een container verzamelen. Een van de mannen opent een pakket en proeft van de cocaïne. "Je moet dat toch proeven om te zien of het cocaïne is", zegt iemand. De actie van de man wordt op veel gelach onthaald door de anderen. 

Bekijk hieronder het filmpje (tekst gaat door onder video):

Videospeler inladen...

"Slechte grap"

Wanneer we werkgeversorganisatie CEPA contacteren, bevestigen ze dat ze het filmpje kennen. "De personen in kwestie volgden niet de richtlijnen die we voorschrijven", zegt Yann Pauwels van CEPA. "Op z’n zachtst gezegd vinden we het bijzonder jammer dat men er op die manier mee omgaat en dat ze er filmpjes en foto's van gaan maken."

Op z’n zachtst gezegd vinden we het bijzonder jammer dat men er op die manier mee omgaat en dat ze er filmpjes en foto's van gaan maken 

Yann Pauwels

De mannen zouden gisteren al aangesproken zijn. CEPA zegt dat de mannen niet betrokken zijn bij enige vorm van drugshandel, maar dat het eerder gaat om een "slechte grap". Politie en parket werden ondertussen ingelicht. Volgens de federale politie dateren de eigenlijke feiten zelf al van april.

De politie zei dat ze op de hoogte waren van de lading drugs die op weg was naar de haven. De drugs zijn op dit moment in beslag genomen. De arbeiders hadden de politie ingelicht en het filmpje zou gemaakt zijn toen ze stonden te wachten op de politie. 

Voorlichting

Volgens CEPA is het zeker geen alleenstaand geval. "We hebben recent nog een sensibiliseringscampagne gedaan." De organisatie wil het filmpje nu zeker gebruiken als case in hun opleidingen. 

We hebben recent nog een sensibiliseringscampagne gedaan
Yann Pauwels

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen