Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Placido Domingo verlaat LA Opera na beschuldigingen #metoo

De Spaanse tenor Placido Domingo stapt op als directeur van de Los Angeles Opera. Zijn positie was onhoudbaar geworden na beschuldigingen van seksueel wangedrag door verschillende vrouwen. Domingo weerlegt die beschuldigingen en wil zijn naam zuiveren. 

De 78-jarige operazanger stond al ruim 15 jaar aan de leiding van het operahuis in Los Angeles. Hij vertrekt er nu als directeur en heeft er ook al zijn optredens geannuleerd. In een statement zegt Domingo dat zijn functie "gecompromitteerd" is: "Door recente beschuldigingen in de pers is er een sfeer ontstaan waardoor ik niet meer kan werken voor het bedrijf waar ik zo van hou".

De voorbije maanden werd Domingo door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag in artikels van het persagentschap Associated Press. Inmiddels hebben er zich al 20 vrouwen gemeld als zijn slachtoffers.

Volgens Domingo handelde hij altijd met wederzijdse instemming. Hij ontkent alle beschuldigingen en benadrukt dat hij zijn naam wil zuiveren. Maar de affaire lijkt toch een streep te trekken onder Domingo's carrière. Vorige week stopte de Metropolitan Opera in New York zijn samenwerking met Placido Domingo.

Meest gelezen