Verloren gelopen hond van Franse regisseur is gevonden (met de hulp van Star Wars-acteur Adam Driver)

Star Wars-acteur Adam Driver is in Brussel voor de opnames van een nieuwe film. In het Warandepark waren ze Javelot, het hondje van regisseur Leos Carax kwijtgeraakt.  Driver lanceerde een oproep om het hondje te helpen vinden. Wie de hond zou vinden, kreeg meteen een filmrol aangeboden. Javelot is inmiddels terecht.

Wie in Brussel in de buurt van het Warandepark rondliep, kon daar de voorbije dagen een opmerkelijk opsporingsbericht lezen: Javelot is vermist. Javelot is het hondje van de Franse filmregisseur Leos Carax. Die neemt momenteel zijn nieuwste film Annette op in Brussel. Zijn fox terrier die hem overal vergezelt, was tijdens de opnames weggelopen. Eén van de acteurs in de film, Adam Driver, deelde op sociale media een oproep om het hondje terug te vinden. Driver is onder meer bekend door zijn vertolking van de schurk Kylo Ren in de laatste Star Wars-films.

Javelot verdween dinsdag. "We waren een scène aan het opnemen in een club, maar hij liep naar buiten. Hij was bang van het verkeer en is weggelopen, sindsdien kunnen we hem niet meer vinden”, zegt Adam in het opsporingsfilmpje. Zijn oproep werd gedeeld via het Twitter-account van collega acteur Mark Hamill.

Adam benadrukte dat Javelot niet zomaar een hond is en eerder ook al bij de vader en grootvader van de regisseur leefde. “Dit park is de laatste plaats waar we hem hebben gezien. We zijn druk naar hem aan het zoeken, maar als iemand hem ziet, bel ons dan alsjeblieft. Als je hem vindt, geven we je een rol in de film, chocolade, dan dopen we je kind. We willen alles doen om je te bedanken.”

Javelot is inmiddels terecht. Hoe de hond teruggevonden is, is onduidelijk. Ook of er iemand met een filmrol is gaan lopen.

Meest gelezen