Zeven zwangere vrouwen ontsnappen uit illegale kraamkliniek in Nigeria

In de Nigeriaanse miljoenenstad Lagos is de politie opnieuw een illegale kraamkliniek op het spoor gekomen. Vrouwen en meisjes werden er zwanger gemaakt en gedwongen om na de bevalling hun baby's te verkopen. De "babyfabriek" werd ontdekt omdat 7 zwangere vrouwen, onder wie een meisje van 13 jaar, konden ontsnappen. Enkele dagen geleden redde de politie al 19 zwangere vrouwen uit een andere illegale kraamkliniek in Lagos.

Dankzij de ontsnapping van 7 vrouwen en meisjes, kwam de politie de "babyfabriek" in Lagos op het spoor. Enkele dagen eerder redde de politie al 19 zwangere vrouwen uit een gelijkaardige illegale kraamkliniek, in een ander stadsgedeelte van Lagos. 

 "We kregen melding van zeven zwangere vrouwen die bij een bushalte stonden te wachten en onze agenten gingen ze daar ophalen", zegt Bala Elkana, woordvoerder van de politie van Lagos. "Toen de vrouwen ondervraagd werden, bleek dat ze bij een groep van 20 vrouwen hoorden die zwanger waren gemaakt en die allemaal waren ontsnapt."

De 7 vrouwen en meisjes bij de bushalte zijn tussen 13 en 27 jaar oud. Van de 13 anderen is er voorlopig geen spoor. Ook maandag redde de politie van Lagos al 19 zwangere vrouwen tussen 15 en 28 jaar oud uit een gelijkaardige "babyfabriek". 

Volgens de autoriteiten in Nigeria werden de baby's verkocht voor 300.000 nairas (zo'n 760 euro) voor meisjes en 500.000 (zo'n 1.265 euro) voor jongens.  Mensenhandel, waaronder de verkoop van kinderen, is volgens de Verenigde Naties de derde meest voorkomende misdaad in Nigeria, naast fraude en drugshandel.

Meest gelezen