Alweer protest in Hongkong tegen omstreden maskerverbod

In Hongkong zijn alweer duizenden betogers op de been, uit protest tegen een maskerverbod dat ingaat vanaf middernacht. De omstreden regeringsleider Carrie Lam heeft daarvoor een oude noodwet in het leven geroepen en hoopt zo het geweld en de rellen de kop in te drukken.

In Hongkong heeft de regering van Carrie Lam het dragen van gezichtsmaskers tijdens betogingen verboden. De manifestanten dragen maskers omdat ze niet herkend willen worden en om zich te beschermen tegen traangas.

De maatregel zet nog meer kwaad bloed bij een groot deel van de bevolking in Hongkong, dat al maandenlang betoogt tegen de regering en tegen Chinese inmenging. 

Vorige dinsdag nog, op de Chinese nationale feestdag, kwamen tienduizenden betogers op straat tegen de regering en tegen de Chinese inmenging in Hongkong, ondanks een politieverbod. Bij het uiteenslaan van het protest kwam een 18-jarige betoger om het leven. 

AFP or licensors

Meest gelezen