AFP or licensors

Bernie Sanders zal deelnemen aan verkiezingsdebat op 15 oktober

In de Verenigde Staten zal senator Bernie Sanders zijn campagne weer opnemen en deelnemen aan het volgende debat tussen Democratische presidentskandidaten op 15 oktober. Dat schrijft hij op Twitter. De 78-jarige Democraat werd begin deze week met hartklachten opgenomen in het ziekenhuis. Sanders kreeg 2 stents ingeplant en moest zijn campagne even stopzetten.

"Ik kijk ernaar uit om onze visie op de hervorming van ons land te delen tijdens het volgende debat", schrijft Bernie Sanders op Twitter. "Ik heb geluk dat ik kan rekenen op een goede gezondheidszorg, maar miljoenen Amerikanen kunnen dat niet", voegt hij er nog aan toe. Het feit dat zo'n 87 miljoen Amerikanen geen of nauwelijks een ziekteverzekering hebben, noemt hij onaanvaardbaar. Een universele ziekteverzekering is dan ook één van Sanders' belangrijkste strijdpunten.

En die strijd neemt hij dus weer op, door binnen twee weken in debat te treden met zijn Democratische tegenkandidaten in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen van volgend jaar.

Begin deze week kreeg de 78-jarige senator uit Vermont pijn in zijn hartstreek tijdens een campagnebijeenkomst in Las Vegas. Hij moest naar het ziekenhuis, waar hij twee stents (dat zijn buisjes om een dichtslibbende slagader te verbreden)  ingeplant kreeg. De ingreep deed de discussies over de leeftijd en de gezondheid van Bernie Sanders weer oplaaien.

Meest gelezen