AFP or licensors

Cineast Luc Besson opnieuw aangeklaagd voor verkrachting

Het Franse gerecht opent een tweede onderzoek naar beschuldigingen van verkrachting door regisseur Luc Besson. Dat gebeurt na een nieuwe klacht van de Belgisch-Nederlandse actrice Sand Van Roy. Zij diende vorig jaar ook al een klacht in, maar die werd geklasseerd. De regisseur ontkent de feiten. Luc Besson is 60 en regisseerde tientallen films, onder meer "Taxi'', ''Le grand bleu'' en ''The fifth element''. 

Een Parijse onderzoeksrechter heeft het dossier rond Luc Besson opnieuw geopend. Vorig jaar onderzocht een andere rechter de aanklacht van de 28-jarige Sand Van Roy, maar zonder resultaat. Van Roy diende daarop een nieuwe klacht in. De advocaat van Besson ziet het resultaat vol vertrouwen tegemoet, hij gelooft dat de rechter tot net dezelfde conclusie zal komen als zijn collega.

De feiten zouden zich vorig jaar hebben afgespeeld in hotel Bristol in Parijs. 9 andere vrouwen hebben ook getuigd over intimidatie en misbruik door Besson. Zij zijn nog niet naar het gerecht gestapt. 

Sand Van Roy (copyright agencesartistiqes.com)
Videospeler inladen...

Meest gelezen