Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Ex-Conservatief Rory Stewart wil onafhankelijk burgemeester van Londen worden

Rory Stewart komt bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar op als kandidaat voor het burgemeesterschap van de Britse hoofdstad Londen. Hij neemt het dan op tegen de huidige socialistische burgemeester Sadiq Khan en de Conservatieve kandidaat Shaun Bailey.

"Ik verlaat de politiek die mij soms doet denken dat (VS-president) Trump nog altijd in Londen is en ik wil door elke wijk van deze geweldige stad lopen om opnieuw met de voeten op de grond te staan", zo kondigde Rory Stewart in een videoboodschap zijn vertrek uit de nationale politiek aan.

Ik verlaat die gotische roep- en brulkamer in Westminster (het Lagerhuis)

Rory Stewart, gewezen minister en parlementslid

Het is geen elegant afscheid voor Stewart, tot voor kort minister van Internationale Ontwikkeling in de regering van premier Theresa May. Na haar vertrek nam Stewart ontslag uit de regering. Onlangs werd hij door premier Boris Johnson uit de Conservatieve fractie in het parlement gegooid, maar hij bleef wel parlementslid en lid van de partij.

Nu stapt hij ook uit de Conservatieve partij en zal hij geen kandidaat zijn bij de volgende verkiezingen. Wel wil hij als onafhankelijke kandidaat-burgemeester opkomen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Londen volgend jaar. Hij zal het dan opnemen tegen de huidige socialistische burgemeester Sadiq Khan en tegen de Conservatieve kandidaat Shaun Bailey. Die verkiezingen vinden plaats op 7 mei volgend jaar.

Meest gelezen