Videospeler inladen...

Franse antiterreurbrigade neemt onderzoek naar steekpartij in politiekantoor in Parijs over

In Frankrijk heeft de antiterreureenheid het onderzoek naar de steekpartij van gisteren in een politiekantoor in Parijs overgenomen. Bij die steekpartij zijn vier politieagenten vermoord.

"Als politieagenten sluiten wij voorlopig nog geen enkele hypothese uit", zei Didier Lallemant, de prefect van de politie in Parijs, vanmiddag nog aan de pers. Nochtans werd eerder vandaag gemeld dat de dader mogelijk psychische problemen had.  Zo zou zijn vrouw aan de politie verteld hebben dat hij zich "vreemd en nerveus" gedroeg en dat hij dacht dat hij stemmen hoorde.

In de loop van de avond werd duidelijk dat de man zijn daad goed voorbereid had. Zo stuurde hij een SMS naar zijn vrouw, waarin hij verklaarde "dat hij een mes had gekocht". 

Bovendien zou de man de laatste tijd contacten hebben onderhouden met Salafistische moslims, wat dus mogelijk op radicalisering wijst. 

De man was 18 maanden geleden bekeerd tot de islam, maar tot voor kort waren er geen tekenen vastgesteld van radicalisering. Hij was afkomstig van het Franse eiland Martinique in de Caraïben en werkte sinds 2003 als informaticus op het hoofdkantoor van de Parijse politie op het Ile de la Cité in Parijs, vlak bij de Notre-Dame dus. 

Gisteren heeft de man daar onverwacht een aantal collega's neergestoken met een mes. Vier mensen zijn overleden. De dader werd daarop doodgeschoten door een jonge agent die nog maar net in dienst was. 

Bekijk hier het fragment uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen