Spoormedewerkers Infrabel vinden verloren gelopen hond van Franse regisseur terug

Javelot, het hondje van de Franse regisseur Leos Carax is gevonden door spoormedewerkers van Infrabel. De Franse filmregisseur neemt momenteel zijn nieuwste film "Annette" op in Brussel. Zijn fox terrier die hem overal vergezelt, was tijdens de opnames begin deze week weggelopen. 

Spoormedewerkers van een werkatelier in Etterbeek hebben de hond Javelot van de Franse regisseur Leos Carax teruggevonden. "De hond was volledig uitgeput, bang en was aan het bibberen van de koude", zegt Thomas Baeken van Infrabel. "Medewerkers hebben de hond meegenomen naar hun atelier en hem daar eten en drinken gegeven.

Op de halsband van de hond stond een Frans telefoonnummer en daar is naar gebeld. Op die manier kon men de hond teruggeven aan de Franse regisseur. "Dat is zeker vandaag op Werelddierendag toch een mooi verhaal", vertelt Baeken.  

Vinder van hond is filmrol beloofd

 Er is vandaag contact geweest met een assistent van regisseur Carax. "Over een specifieke rol in de film is er niet gesproken. Ik heb ook nog niet gehoord of de medewerkers van Infrabel daar interesse voor hebben. Het is momenteel een vraagteken, maar we zullen er binnenkort wel een antwoord op krijgen. Een filmrol zou een mooi extra zijn, maar is niet echt nodig", zegt Baeken.

"Het is vandaag Werelddierendag en we willen heel graag aan acteur Mark Hamill vragen om de mensen van Infrabel die de hond gevonden hebben een bedankje te sturen via zijn Twitteraccount. Mark Hamill, retweette namelijk op sociale media een oproep om het hondje terug te vinden", besluit Baeken. 

Mark Hamill is onder meer bekend door zijn vertolking van Luke Skywalker in de Star Wars-films.

Meest gelezen