Videospeler inladen...

"Zonder de dierenvoedselbank zou ik zelf minder eten, want mijn honden gaan voor"

Op Werelddierendag willen mensen hun huisdier al eens extra verwennen, maar dat is niet evident voor wie het minder breed heeft. Op verschillende plaatsen in het land bestaan er voedselbanken voor dieren die dierenvoeding verdelen. In Beveren bijvoorbeeld kunnen kansarmen met huisdieren een keer per week terecht bij vzw 4voeters in nood.

De dierenvoedselbank in Beveren is geen uitzondering. Er zijn veel soortgelijke initiatieven verspreid over het land. In Beveren zijn ze nog maar 7 maanden open, toch doen er al een 50-tal mensen een beroep op. "Er zijn 500 gezinnen die leven van de gewone voedselbank en veel van die mensen hebben huisdieren", zegt initiatiefneemster Pascale Van Gysel. "Door deze ondersteuning hebben ze iets meer budget voor zichzelf."

Er is mij al dikwijls gevraagd om mijn honden weg te doen, maar een kind steek je toch ook niet terug?

Peter komt elke week om eten voor zijn 2 honden en zijn kat bij de dierenvoedselbank in Beveren. Hij moet rondkomen met 900 euro per maand. Het eten voor zijn dieren kost hem al snel 150 tot 200 euro per maand. Een flinke hap uit zijn budget dus, maar dat heeft hij er graag voor over. "Het weegt niet op tegen de vriendschap die je krijgt van de dieren", zegt hij resoluut.

Ook Babs komt langs voor voeding voor haar dieren. Ze heeft een leefloon van een kleine 1.000 euro per maand en is blij dat ze er terecht kan voor hondenvoeding voor haar 4 hondjes. "Het OCMW heeft mij al dikwijls gevraagd om mijn honden weg te doen, maar een kind steek je toch ook niet terug", vertelt ze. "Ik heb voor ze gekozen en ga ervoor tot ze sterven. Zonder de voedselbank zou ik zelf minder eten, want mijn honden gaan voor."

Videospeler inladen...

Meest gelezen