Twitter Federale Politie

2 vrouwen in Nederland opgepakt in verdwijningszaak van Belgische man: "Aanwijzingen van gewelddadig overlijden"

De Nederlandse politie heeft vanmorgen in Steenbergen, in de provincie Noord-Brabant, twee vrouwen opgepakt in een onderzoek naar de verdwijning van een Belgische man. De twee vrouwen zijn 18 en 39 jaar. De vermiste Belg van 56 is afkomstig uit Lint, in de provincie Antwerpen, en is sinds begin juni spoorloos.

Sinds zondagavond 2 juni is de Belg Johan Van Der Heyden vermist. De man van 56 verliet rond 20.30 uur zijn huis in Lint, in de provincie Antwerpen. Hij reed er weg met een witte bestelwagen, en is sindsdien spoorloos. 

De federale politie in ons land verspreidde daarop een opsporingsbericht, maar al snel waren er aanwijzingen dat de man mogelijk naar Nederland gereden was. Daarom werd ook de Nederlandse politie ingeschakeld. Zij lieten op Twitter weten dat ze vanmorgen over zijn gegaan tot actie.

Opsporingsbericht Federale Politie

De politie viel binnen in een woning in de gemeente Steenbergen, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Daar pakten ze twee vrouwen op van 18 en 39 die mogelijk betrokken zijn bij de verdwijning. Het huis wordt momenteel nog onderzocht, net als een loods in de buurt. 

"Op dit moment is er ter plaatse een groot forensisch team onderzoek aan het doen in de loods," zegt Willem Van Hooijdonk van de politie Zeeland-West-Brabant. "Dat zijn mannen met witte pakken en mondmaskers op om daar mogelijke DNA-sporen veilig te stellen. Verder wordt ook de woning onderzocht, ook daar wordt gekeken naar ander bewijsmateriaal."

Op dit moment is er ter plaatse een groot forensisch team onderzoek aan het doen in de loods

Willem Van Hooijdonk, politie Zeeland-West-Brabant

Volgens het parket zijn er aanwijzingen van een gewelddadig overlijden. Meer details zijn er voorlopig niet. Wat de link is tussen de vrouwen en de man, is ook nog niet duidelijk. 

Meest gelezen